Zásady ochrany osobních údajů

Bezpečnost Vašich osobních údajů je pro nás, stejně jako špičková kvalita našich služeb, prioritou. Na zabezpečení klademe maximální důraz a níže popisujeme způsob nakládání s osobními údaji v naší společnosti.

1. Jak nás můžete kontaktovat?

tzv. správcem Vašich osobních údajů je společnost Breezy s.r.o., IČO: 27733823. Můžete nám napsat e-mail na adresu: osobniudaje@solidpixels.cz případně nám poslat dopis na adresu: Plzeňská 157/98, Košíře, 150 00 Praha 5.

Na výše uvedených kontaktech můžete uplatnit veškerá Vaše dále popsaná práva.

2. Jaké informace o Vás zpracováváme a proč?

a) Identifikační údaje:
Vaše základní identifikační údaje (jméno a příjmení) a adresní údaje uvedené v následujícím bodu, potřebujeme k tomu, abychom mohli řádně uzavřít a následně také splnit smlouvy, které s námi uzavíráte, případně vyřídit Vaše poptávky.

b) Adresní údaje:
Vaše adresní údaje (název ulice a číslo popisné, město, PSČ, stát) potřebujeme k tomu, abychom Vám byli případně schopni zaslat případná oznámení. Zároveň je potřebujeme pro to, abychom Vás byli schopni přesně identifikovat. 

c) Kontaktní údaje:
Vaše kontaktní údaje (telefonní číslo a email) využíváme k tomu, abychom Vás mohli informovat o stavu objednávky a aby Vám ji naši kurýři mohli řádně doručit. Váš kontaktní telefon a email musíme znát také z toho důvodu, abychom Vás mohli kontaktovat v případě jakýchkoli komplikací nebo změn.

Pokud nám neposkytnete Vaše identifikační, adresní a kontaktní údaje, nebudeme moci vyřídit Vaše objednávky, takže si u nás nebudete moci vytvořit objednávku.

d) Uživatelské jméno a heslo (registrační údaje):
Jestliže se u nás zaregistrujete, uchovává náš systém informace nutné k tomu, abyste se mohli přihlásit ke svému účtu, tj. uživatelské jméno a heslo. Bez těchto údajů bychom Vám přihlášení nemohli umožnit.

e) Druh služeb (informace o uzavřené smlouvě):
Jakmile si od nás objednáte naše služby, uchováme si o Vás informaci o Vaší objednávce, abychom věděli, jaké služby Vám máme poskytovat, v jakém objemu a drželi si o objednávkách přehled. 

f) Cookies:
Abychom Vám usnadnili a zpříjemnili pohyb na našich webových stránkách a zároveň abychom naše stránky mohli neustále vylepšovat, zpracováváme i cookies. Pokud si o cookies chcete přečíst více, klikněte zde.

3) Jak dále využíváme Vaše osobní údaje, pokud jsme k tomu získali Váš souhlas?

a) Když si objednáte naše služby, uchováme si Váš email, na který Vám můžeme zasílat tzv. obchodní sdělení. To jsou emaily, ve kterých Vás budeme informovat o našich novinkách, slevách, případně akcích, které věříme, že Vás mohou potěšit. V každém mailu budete mít samozřejmě možnost odběr těchto zpráv zrušit. Zároveň Vám na email budeme zasílat informace o tom, jakým způsobem lze naši službu využívat, abychom Vám práci s ní co nejvíce zjednodušili.

b) Pokud jste nám k tomu dali souhlas, můžeme si uchovávat Váš email i pro další účely, než je výše uvedeno, a to například pro zasílání informací o našich akcích a zboží, které nesouvisí tolik se zbožím, které jste si u nás už koupili. Taktéž si na základě Vašeho souhlasu můžeme uchovávat Vaše jméno a příjmení, abychom s Vámi mohli lépe jednat a správně Vás oslovovat.

c) Na několika místech našich webových stránek Vám také umožňujeme se přihlásit k odběru newsletterů. To obvykle bývají zprávy s velice podobným obsahem jako v písm. a). Opět se máte možnost z odběru těchto newsletterů kdykoli odhlásit.
Jakýkoli svůj souhlas můžete také kdykoli odvolat tak, že nám napíšete email na adresu osobniudaje@solidpixels.cz a uvedete, v jakém rozsahu svůj souhlas odvoláváte.

4. Komu Vaše osobní údaje předáváme?

a) Informace o procházení stránek pro nás zpracovává Google, Inc., a to pomocí nástroje Google Analytics, který díky cookies (viz výše) umožňuje měření a vyhodnocování způsobu užívání našich webových stránek.

b) Některé údaje o Vás zpracovávají naši zpracovatelé (jako např. marketingoví poradci, účetní apod.), nicméně vždy se předem ujišťujeme, že o Vaše osobní údaje pečují minimálně stejně dobře jako my. Nemusíte se proto ničeho bát, Vaše údaje jsou u nás v bezpečí.

5. Jak dlouho Vaše osobní údaje uchováváme?

a) Informace o uzavřených smlouvách a Vaše identifikační, adresní a kontaktní údaje si uchováváme po dobu 2 let od ukončení smlouvy, kterou jsme spolu uzavřeli. Po takovou dobu je uchováváme proto, abychom mohli řádně vyřizovat reklamace a reagovat na Vaše případné stížnosti. 

b) S údaji, které o Vás máme díky Vašemu souhlasu, pracujeme tak, že Vám po jednom roce Vaší nečinnosti zašleme email s dotazem, jestli pořád chcete našich služeb využívat. Pokud se nám poté do jednoho měsíce neozvete, Vaše údaje smažeme.

c) Navíc nám uchování některých dokumentů obsahujících osobní údaje ukládají zákony. Například faktury musíme uchovávat po dobu 10 let. Účetní doklady uchováváme po dobu 5 let.

6. Jaká máte práva ve vztahu ke svým osobním údajům?

a) Právo požadovat přístup k Vašim osobním údajům – tzn. že se nás můžete zeptat, jaké osobní údaje o Vás evidujeme a co se s nimi v průběhu toho, co jsou u nás, dělo a bude dít.

b) Právo na opravu – pokud nejsou Vaše osobní údaje, které o Vás vedeme, již aktuální nebo jsou nesprávné, můžete požádat o jejich opravu.

c) Právo vznést námitku – v případě, že se domníváte, že zpracováváme osobní údaje nad rámec našich oprávnění, můžete proti takovému zpracování vznést námitku, kterou se musíme zabývat.

d) Právo na výmaz (tzv. právo „být zapomenut“) – tzn. že na Vaši žádost musíme vymazat veškeré osobní údaje, které o Vás evidujeme, např. pokud si již nebudete přát být u nás registrováni. Může se ale stát, že bude existovat jiný důvod, který nás opravňuje či zavazuje údaje uchovávat (např. povinnost plynoucí ze zákona o účetnictví atd.) a v takovém případě výmaz nemůžeme provést.

e) Právo na omezení zpracování – v některých případech sice osobní údaje můžeme uchovávat, ale nesmíme s nimi nijak nakládat; jedná se o následující situace:

  • pokud popřete přesnost údajů a my potřebujeme Vaše sdělení ověřit;
  • jestliže jsou osobní údaje zpracovávány neoprávněně, ale nepřejete si, abychom je vymazali a místo výmazu požádáte jen o omezení zpracování;
  • pokud již osobní údaje nepotřebujeme, ale požádáte o jejich uchování pro uplatnění Vašich právních nároků;
  • pokud vznesete námitku proti zpracování, a to po dobu, než ověříme, jestli budou osobní údaje dál zpracovávány v našem důležitém zájmu nebo je zpracovávat nebudeme.

f) Právo na přenositelnot údajů – v případě, že nás o to požádáte, poskytneme Vám Vaše osobní údaje, které zpracováváme na základě smluv, kterou jsme s Vámi uzavřeli, souhlasu a zároveň je zpracováváme automatizovaně. Takové údaje Vám poskytneme v běžně používaném, strojově čitelném formátu. Případně tyto údaje můžeme předat správci, kterého určíte, pokud ale s předáním bude souhlasit.

g) Právo podat stížnost – pokud se domníváte, že nějakým způsobem porušujeme pravidla zpracovávání osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů.

7. Jsou Vaše osobní údaje u nás v bezpečí?

Samozřejmě! Veškeré Vaše osobní údaje jsou plně zabezpečeny proti zneužití.
Pokud máte jakýkoli dotaz ohledně našich zásad ochrany soukromí, můžete nám napsat na email osobniudaje@solidpixels.cz. Může se stát, že tyto podmínky budeme občas aktualizovat, tudíž doporučujeme, abyste se na tuto stránku čas od času podívali.